יום שני, 23 בנובמבר 2009

אז מה זה בכלל?

ע"פ מה שמופיע בויקיפדיה על Kefir:
מדובר במשקה פרו-ביוטי דמוי יוגורט שהגיע מהקווקז. המשקה מבוסס על חלב, וניתן להכינו מחלב ממקורות שונים: חלב מהחי או מהצומח (חלב קוקוס או סויה). בכדי להכין את המשקה משרים גרגרי קפיר בחלב למשך כיממה.
גרגרי קפיר הינם תערובת של חיידקים ושמרים בתערובת עם חלבונים, ליפידים וסוכר. הגרגרים הינם בית גידול למגוון רחב של למיקרו-אורגנזמים פרו-ביוטיים רבים.

במספר מקומות שאומרים כי פטריה יוגית \ טיבטית (Tibetan mushroom) זה קפיר (Kefir), אך במקומות אחרים טוענים שזה לא בדיוק אותו דבר אלא שני דברים דומים. בשורה התחתונה: לדעתי מדובר בדברים דומים אך בהרכב שונה של חיידקים ושמרים, וזאת בהתאם למקורם (קפיר - קווקז, פטריה טיבטית - מהמזרח).

בכל מקרה הן פטריה יוגית והן קפיר הם לא פטריה. מדובר בחיידקים ושמרים, המופיעים בצורה גושים קטנים לפעמים נראים כמו פופקורן ולפעמים כמו קוטג' שכאשר מכניסים אותם לחלב ליממה הופכים אותו למשקה דמוי יוגורט פרו-ביוטי עם סגולות רפואיות מדהימות (משיפור ההרגשה ועד ריפוי סרטן).

כמה תמונות של גרגרי קפיר מויקיפדיה:



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה